Ελληνική Πρωτοπορία


Στη Βιβλιοθήκη του Δον Κιχώτη

Συγγραφέας: Φώτης Δούσος

Πρόλογος: Ιωάννης Νασιούλας

Έκδοση: 2017

Μέγεθος: A5

Σελίδες: 278

ISBN: 978-618-80274-6-6

Τιμή: 15,90 ευρώ (Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Στη βιβλιοθήκη του Δον Κιχώτη

 

Ο δον Κιχώτης είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μείζονα έργα του δυτικού κανόνα. Συνομήλικος σχεδόν του Άμλετ, ο ιππότης από την Μάντσα αποτελεί ένα αειθαλές σύμβολο, ένα αρχέτυπο παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας. Πέρα όμως από τα βασικά χαρακτηριστικά που του αποδίδουν παραδοσιακά οι μελετητές, η ουσία του δον Κιχώτη παραμένει αδιαφανής, ρευστή και πολυσήμαντη.

Διδάγματα ποικίλων ρευμάτων της λογοτεχνικής θεωρίας (ψυχανάλυση, στρουκτουραλισμός, φορμαλισμός, αποδόμηση) αξιοποιούνται στο ανά χείρας έργο, με σκοπό να αναδειχθεί η κρυφή διαδρομή του κεντρικού ήρωα και να τονιστούν οι δυνάμεις ώθησης που κανοναρχούν την πορεία του.

Τι μπορεί να κρύβεται στη βιβλιοθήκη του δον Κιχώτη; Τι ρόλο παίζουν τα τραύματα στην προσωπική εξέλιξη του ήρωα και πως θεραπεύεται από αυτά; Ποια είναι η αινιγματική Δουλτσινέα; Με ποιον τελικά πολεμάει ο δον Κιχώτης, όταν σφυροκοπά με μανία τον άδειο αέρα; Μερικά από τα πολλά ερωτήματα στα οποία επιχειρούν να απαντήσουν τα δοκίμια ερμηνευτικής του έργου αυτού.

ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ - ΔΟΚΙΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ. Φώτης ΔΟΥΣΟΣ. Πρόλογος: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Σελ. 285. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία. ISBN: ISBN: 978-618-80274-6-6

Οι Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία στο Facebook!Τα βιβλία μας είναι διαθέσιμα αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο:

grecobooks